Het logo van Aard'g

Vinkje in het groen4.9 gemiddelde beoordeling

Vinkje in het groenGeld-terug-Garantie

Vinkje in het groenVandaag besteld, morgen in huis

Waar is waterkefir goed voor? Het woord aan onze klanten!

Aard'g Waar is Waterkefir Goed Voor

7 nov, 2021

i

Kefir

Waterkefir wordt door veel mensen gedronken vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen. Maar hoewel het al honderden jaren wordt gedronken is er weinig wetenschappelijk bewijs dat waterkefir ook echt gezond is.

Er zijn veel websites die claimen dat waterkefir gezond is. Daarom krijgen wij bij Aard’g ook vaak de vraag wat de gezondheidsvoordelen van waterkefir zijn.

Om antwoord te kunnen geven op die dringende vraag hebben we onze klanten gevraagd wat zij ervaren nu ze dagelijks Aard’g Waterkefir Original drinken. Ze merken de volgende effecten:

 • Ze hebben minder last van buikpijn
 • Ze merken een positieve impact op hun darmen
 • Hun stoelgang verbeterd
 • Ze ervaren meer energie

In dit artikel worden de bovenstaande ervaringen verder uitgelicht.

Gezien het gebrek aan wetenschappelijk bewijs zijn de ervaringen van onze klanten geen gezondheidsvoordelen die wij als Aard’g kunnen claimen. Of onze waterkefir dus iets voor jouw gezondheid kan doen is iets waar wij geen uitspraak over kunnen of willen doen.

Meer weten over wat waterkefir precies is: Wat is waterkefir? De ultieme waterkefir gids.

Veel van onze klanten hebben minder last van hun buik

Door dagelijks Aard’g Waterkefir Original te drinken merken onze klanten dat ze duidelijk minder last van hun buik hebben. En daar is zeker Sylvia wel erg enthousiast over!

“Ik had nooit gedacht dat dit drankje mij zoveel zou helpen. Jarenlang liep ik met buikpijn en van alles al geprobeerd met voeding maar weinig hielp. Vaak ging het een periode goed maar later kwamen de buikproblemen weer terug. Nu ik ruim een maand jullie waterkefir drink heb ik nog geen enkele keer buikpijn gehad, geen opgeblazen gevoel meer en voel ik mij een stuk beter.”
– Sylvia 05/02/2020

“Ik heb geen last meer van brandend maagzuur, zoals ik na de eerste week aan jullie schreef. Dat is fijn! Ik had vaak buikpijn aan het eind van de dag. Ook dat is zo goed als verdwenen.”
– Hennie 28/02/2020

“Ik heb afgelopen maand de waterkefir gebruikt Erg tevreden, zeker mijn buik.”
– Eugenie 20/04/2020

“Tot nu toe zeer tevreden want als ik op sta is mijn buikje rustiger en kan ik vlot naar het toilet.”
– Monika 23/04/2020

Veel van onze klanten merken een positieve impact op hun darmen

Last van je darmen, iedereen heeft het waarschijnlijk wel eens ervaren. Maar sommige ervaren het wel heel vaak, zeker na bijvoorbeeld een antibioticakuur. Onze klanten merkten dat het drinken van Aard’g Waterkefir Original de klachten verhielpen.

“Over smaak valt te twisten maar mijn lijf is zo blij. Na een paar dagen voelde ik al dat mijn darmen rustiger werden en als ik nu mijn glaasje vergeet in het weekend merk ik het. Erg blij met het resultaat.”
– Petra 20/05/2020

“Na 3 antibioticakuren waren mijn darmen behoorlijk in de war. Nu na een week heb ik het geval dat ze weer tot rust en weer in ritme komen.” – Hennie 28/02/2020

“Ik gebruik jullie producten trouw elke ochtend op een nuchtere maag, en mijn darmen zijn er happy mee.”
– Carla 08/04/2020

Veel van onze klanten hebben een verbeterde stoelgang

Ook over de impact die het dagelijks drinken van Aard’g Waterkefir Original heeft op de spijsvertering zijn onze klanten zeer te spreken. Lees maar eens wat Hennie erover zegt.

“Mijn stoelgang is regelmatig, iets wat ik in mijn leven nog niet eerder heb gehad.”
– Hennie 28/02/2020

Veel van onze klanten ervaren meer energie

Tot slot ervaart een deel van onze klanten meer energie sinds ze Aard’g Waterkefir Original drinken! Een mooie bijkomstigheid vindt ook Adewij.

“Ik blijf bij de kefir en kombucha, ik word er blij van en merk dat het me meer energie geeft!”
– Adewij 05/05/2020

Geen claims omtrent gezondheidsvoordelen

Jammer genoeg zijn de bovenstaande ervaringen nog niet wetenschappelijk onderzocht. Daarom kunnen we er als Aard’g ook geen claims over maken.

Of onze waterkefir dus iets voor jouw gezondheid kan doen is iets waar wij geen uitspraak over kunnen of willen doen. Aard’g Waterkefir Original is een 100% natuurlijk product die in het slechtste geval niks kwaad kan doen. En in het beste geval zoals bij veel van onze klanten een aantal problemen kan verhelpen.

Ongezonde waterkefir

De ervaringen die door onze klanten met ons gedeeld worden zijn gebaseerd op het drinken van Aard’g Waterkefir Original.

Ga je voor gezond maar kies je toch voor een andere kombucha dan zijn er twee soorten die je moet vermijden:

 • Gepasteuriseerde waterkefir. Tijdens pasteurisatie kan waterjefur namelijk veel voedingsstoffen zoals bepaalde bacteriën verliezen.
 • Suikerhoudende waterkefir. Want wat heeft onnodige suiker met gezondheid te maken?

Samenvatting

 • We hebben onze klanten bij Aard’g gevraagd hun ervaring met het drinken van onze waterkefir te delen. Hieruit kwamen vier opvallende ervaringen. Veel van onze klanten merken dat ze nu minder last hebben van buikpijn, een positieve impact hebben gekregen op hun darmen, hun stoelgang is verbeterd en ze ervaren meer energie.
 • Jammer genoeg zijn deze ervaringen nog niet wetenschappelijk onderzocht. Daarom kunnen we er als Aard’g ook geen claims over maken. Of onze waterkefir dus iets voor jouw gezondheid kan doen is iets waar wij geen uitspraak over kunnen of willen doen.
 • De ervaringen die in dit artikel worden beschreven zijn gebaseerd op het drinken van Aard’g Waterkefir Original. Ga je voor gezond maar kies je toch voor een andere waterkefir kies dan geen gepasteuriseerde of suikerhoudende waterkefir.

Aanbevolen artikelen

Wat zijn pre- en probiotica?

Wat zijn pre- en probiotica?

Je was je er op dat moment niet van bewust, maar toen je moeder vroeger zei: “Eet je asperges op!” stimuleerde ze de opname van prebiotica – al noemde zij ze waarschijnlijk vezels. En die kleine flesjes Yakult die je misschien wel in de koelkast hebt staan? Daar...

Gezondheidsvoordelen Kombucha. Waar Is Kombucha Goed Voor?

Gezondheidsvoordelen Kombucha. Waar Is Kombucha Goed Voor?

Kombucha, een gefermenteerde thee, wint steeds meer aan populariteit, mede dankzij de beweerde gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt. In de Google Reviews van ons bedrijf hebben veel klanten hun positieve ervaringen met onze kombucha gedeeld. Hieronder...

Alle schuilnamen van suiker

Alle schuilnamen van suiker

Suikers, suikers en nog eens suikers! Overal zit tegenwoordig suiker in. En als dat niet meteen zichtbaar is, staat het wel verscholen op het etiket onder weer een nieuwe term. Je bent ze vast wel eens tegengekomen. Gedeïoniseerd vruchtensap, beetwortel concentraat of...

Laat een reactie achter!

2 Reacties

 1. Goedemorgen,

  Ik probeer tevergeefs het Mix-pakket te bestellen (Kombucha-waterkefir) en krijg steeds de melding ‘one or more fields are invalid’ bij de afrekening.
  Ik heb alles dubbel gecheckt maar weet niet waar het probleem ligt.
  In de hoop dat met de nodige tips van jullie alles goed komt hierbij graag nog de volgende vraagjes: hoe drink ik de kombucha en de waterkefir het best? Dagelijks afwisselend? Nuchter? Is een mix überhaupt wel nodig? Volstaat misschien één van beiden? Ik wil het gebruiken als stimulans voor een betere spijsvertering in het algemeen.
  Waarvoor dank.

  Mvg,
  Danny

  Antwoord
  • Hi Danny,
   Om je vragen te beantwoorden: de meeste van onze klanten drinken van beide een half glas per dag.
   Bijvoorbeeld een ‘s ochtends, en een ‘s middags.
   En die eerste dan bij voorkeur op een nuchtere maag 🙂
   Het kan overigens zeker zo zijn dat 1 volstaat – zeker als het je om de spijsvertering te doen is zou alleen de kombucha voldoende kunnen zijn.
   Kan je me voor de bestelproblemen even een mail sturen naar info@aardg.nl met een screenshot van de gegevens die je hebt ingevuld inclusief de foutmelding?
   Groet, Max

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *