Het logo van Aard'g

Vinkje in het groen4.9 gemiddelde beoordeling

Vinkje in het groenGeld-terug-Garantie

Vinkje in het groenVandaag besteld, morgen in huis

De positieve impact van Aard’g

Toen we Aard’g in 2018 oprichtten, hadden we nooit durven dromen dat onze producten zo’n positieve impact op onze klanten zouden maken. Maar met alleen de positieve impact middels onze producten zijn we er nog lang niet, vinden wij. Zo zijn we bezig om onze impact te vergroten zodat we niet alleen een positieve invloed hebben op onze klanten, maar ook op de wereld en onze medemens.

Wij geloven in een mooie, duurzame en gezonde wereld en we noemen het plant-Aard’g! 😉

Pijl in het wit

Onze circulaire aanpak

Voor een circulaire aanpak wordt er vaak alleen gekeken naar de natuur. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar wij zetten graag een stapje extra door ook onze medemens daarbij te betrekken. Daarbij doen we er alles aan om de aarde goed te doen terwijl we ons niet alleen maar dood staren op het verduurzamen van onze producten #greenwashing ;). Want naast dat we met z’n allen de taak hebben om onze natuur te beschermen, vinden wij dat een bedrijf ook de maatschappelijke taak heeft om de mensen (die tenslotte ook onderdeel zijn van die natuur) hierbij te betrekken.

Pijl in het blauw

Biologische ingrediënten

Om te beginnen werken we uitsluitend met biologische ingrediënten. Sterker nog: we hebben nog nooit met niet-biologische ingrediënten gewerkt. Dit is niet alleen beter voor de kwaliteit van onze producten en daarmee voor jou, maar het zorgt ook voor minder schade aan de natuur. De strenge wettelijke eisen van het biologische keurmerk garanderen ons ook dat de boer een eerlijke prijs krijgt voor de ingrediënten – heel belangrijk! Alle bedrijven met wie wij samenwerken zijn ook biologisch gecertificeerd, zodat de rest van onze keten ook aan deze wettelijke eisen moet voldoen. Zo zijn we er zeker van dat de natuur, de medemens en kwaliteit voorop staan.

Pijl in het blauw

Zonne-energie

Eenmaal bij ons aangekomen, gaan wij aan de slag met de ingrediënten en worden deze gebruikt voor het produceren van onze producten. Hiervoor hebben we nog nooit stroom hoeven gebruiken uit het energienet en we kunnen onze productie daarom met trots zelfvoorzienend noemen. Alle stroom die we gebruiken hebben we namelijk zelf opgewekt middels zonnepanelen. En ja, zelfs de stroom die we gebruiken voor het zetten van een kopje koffie.

Pijl in het blauw

Sociale werkplaats

Voor het eerste deel van de productie, wanneer de fermentatie wordt voorbereid en plaatsvindt, werken we samen met mensen die het mentaal moeilijk hebben.

Pijl in het wit

Dichter bij de arbeidsmarkt

Eenmaal gefermenteerd brengen we onze producten in bulk naar een werkplaats voor mensen met een beperking die niet aan de slag kunnen in een traditionele onderneming. Dit is waar de flessen worden afgevuld en van een etiket worden voorzien, om ze vervolgens in de doos te verpakken die jij in handen krijgt.

Pijl in het blauw

Inpakken, wegwezen

Nadat de producten zijn ingepakt en dus verzendklaar zijn gemaakt, worden ze gebracht naar een werk-ontwikkel bedrijf die samenwerkt met mensen die niet in staat zijn zelfstandig werk te vinden. Binnen dit bedrijf wordt er gestreefd naar bijstandsonafhankelijkheid en wordt er toeleiding naar (regulier) werk gerealiseerd. Zodra jij een bestelling bij ons plaatst, zorgen zij ervoor dat jij de bestelling in goede orde ontvangt!

Drie mooie en belangrijke samenwerkingen waarmee we kansen bieden binnen onze samenleving.

Pijl in het blauw

Bomen planten

Het doorgeven van een groene en gezonde aarde is voor ons een belangrijk streven. Daarom planten we bomen voor ieder pakket dat jij besteld in samenwerking met het goede doel van Trees for All. Deze organisatie plant bomen en herstelt bestaande bossen. Ze planten bomen in Nederland maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. Voor die bosprojecten werken ze samen met de lokale bevolking, waardoor het inkomen van boeren wordt verbeterd en tegelijkertijd tropische bossen worden hersteld. Geweldig, toch?

Pijl in het blauw

Volgende stap

We ambiëren nog veel meer te betekenen voor de wereld en de mensen om ons heen. Zo zouden we bijvoorbeeld maar al te graag onze glazen flessen willen hergebruiken. Helaas zijn we nu als bedrijf nog te klein maar we hopen dat we dat snel kunnen realiseren. Voor nu mogen de glazen flessen in de glasbak, waardoor ze evengoed gerecycled worden.

Heb jij een suggestie voor hoe wij nog meer verschil teweeg kunnen brengen? Dan horen we dat natuurlijk graag!