Het logo van Aard'g

Vinkje in het groen4.9 gemiddelde beoordeling

Vinkje in het groenGeld-terug-Garantie

Vinkje in het groenVandaag besteld, morgen in huis

Gebruiksaanwijzing

Heb jij je ook wel eens afgevraagd wat nu het beste moment is om een product van Aard’g te drinken, en hoeveel je dan voor jezelf inschenkt? Op deze pagina geven we je alle antwoorden.

Voor het gemak maken we onderscheid tussen twee categorieën.

Categorie ‘Originals’: Kombucha Original, Waterkefir Original

Categorie ‘Frisdrank’: Bloem Kombucha, Citroen Kombucha, Gember Limonade

Wist je dat je gemakkelijk tot wel 25% kunt besparen op de producten? Als je je abonneert op een product krijg je een fikse korting, speciaal voor iedereen die het wil blijven drinken!

Aanbevolen hoeveelheid

Laten we meteen met de deur in huis vallen: er geldt geen officiële aanbevolen hoeveelheid voor onze producten. De verklaring hiervoor is eenvoudig. Onze producten worden namelijk geschaard onder voeding. Zoals er voor een appel of broccoli geen aanbevolen hoeveelheid bestaat, is dit er voor kombucha en waterkefir ook niet. Wel delen we graag de kennis die we hebben opgedaan door het nauwe contact met onze klanten.

Originals

Zo’n 85% van onze klanten voelt zich het beste bij een glas van ongeveer 150 ml per dag. Uiteraard kan het zijn dat jij baat hebt bij meer (of minder), want gelukkig is elk lichaam anders. Kijk er dus niet van op als blijkt dat jouw ideale hoeveelheid een half glas of juist een halve liter per dag is. Je bent niet de enige! Ons advies is om te beginnen met een glas van ongeveer 150 ml per dag en te ervaren wat voor jou goed voelt. Volgens de Maag Lever Darm stichting is het belangrijk dat je probiotica een aantal weken dagelijks gebruikt, voor een merkbaar effect.

Frisdrank

Voor Frisdrank raden we aan om de ‘maatbeker’ weg te laten en het te drinken zoals andere frisdranken (maar om in dit geval écht verantwoord te genieten). Waar de één twee flesjes per dag drinkt, doet de ander daar een week over. Allebei oké!

“Iedere ochtend hetzelfde tafereel meer dan 2 jaar. Ik kan het iedereen aanbevelen. Ik had altijd last van een opgezwollen buik en een licht zeurende pijn. Het is helemaal verdwenen. Mijn ontlasting is heel goed geworden.” — Annemiek

Pijl in het blauw

Ideale drinkmoment

Orginals

Wat het meest geschikte drinkmoment is, verschilt per persoon. Toch zijn er bij onze klanten twee drinkmomenten die verreweg het populairst zijn, namelijk: ’s ochtends op een nuchtere maag of vlak voor of tijdens een maaltijd. Daarvan drinkt zo’n 65% het ’s ochtends op de nuchtere maag, dit doen wij zelf ook al jaren en dit voelt fantastisch! Waarom veel klanten hiervoor kiezen lees je hieronder.

Foto van Carla met een fles Aard'g Waterkefir Original “Ik gebruik jullie producten trouw elke ochtend op een nuchtere maag, en mijn darmen zijn er happy mee.” — Carla

Frisdrank

De Frisdrank wordt veelal gedronken als verantwoord tussendoortje, tijdens een maaltijd of als alcoholvrij alternatief voor bier of wijn.

Pijl in het blauw

Wist je dat een sterrenrestaurant ⭐️ onze frisdrank heeft geschonken als alcoholvrije wijn? Door het gebrek aan suiker heeft het namelijk een droge afdronk, net als bij de meeste wijn.

Waarom onze klanten de Originals ’s ochtends drinken!

Het merendeel van onze klanten drinkt één van de Originals ‘s ochtends op de nuchtere maag. Hier kiezen ze natuurlijk niet zomaar voor.

Zoals je inmiddels misschien wel weet, bevatten onze producten melkzuurbacteriën doordat ze worden gefermenteerd. Op een lege maag komen die melkzuurbacteriën sneller in je darmen terecht – waar hun werk begint. Dit komt onder andere omdat de bacteriën dan minder maagzuur, verteringsenzymen en gal tegenkomen, waardoor ze onderweg naar je darmen dus als het ware minder ‘obstakels’ hebben. Kortom: door de Originals in de ochtend te drinken, kunnen de goede bacteriën beter hun werk doen!

Daarnaast is de ochtend een ideaal drinkmoment omdat het zo eerder een gewoonte wordt. Voor een merkbaar effect raden we aan om onze producten elke dag voor een paar weken achtereenvolgens te drinken. Als je dit op de automatische piloot doet, is dat wel zo makkelijk!

We horen van klanten dat zij het goed onthouden als ze hun dag ermee starten. Logisch eigenlijk, want of het nu doordeweeks of ’s weekends is, opstaan doe je iedere dag. En als je iets dagelijks op hetzelfde moment herhaalt, zit het sneller in je systeem.

Voor veel klanten ziet het er dus uit als volgt: wakker worden, een glaasje Aard’g, douchen, tandenpoetsen en dan ontbijt. Zo plaats je deze gewoonte in een routine die zelfs op de meest drukke dagen niet wordt overgeslagen!

“Na een paar dagen voelde ik al dat mijn darmen rustiger werden en als ik nu mijn glaasje vergeet in het weekend merk ik het. Erg blij met het resultaat.“ — Petra

Ook geeft het een heerlijk gevoel om van de eerste beslissing van de dag een gezonde te maken, vertellen veel klanten ons. Wij geloven er dan ook heilig in dat dit een positieve invloed heeft op de (on)gezonde keuzes die je de rest van de dag maakt.

We snappen dat de ochtend niet voor iedereen het meest geschikte moment is. Kies dus vooral een moment dat voor jou goed voelt! Voor het slapen gaan of tijdens de lunch zijn bijvoorbeeld ook uitstekende drinkmomenten.

Foto van Monika met een fles Aard'g Kombucha Original “Ik drink de kombucha voor het slapen gaan. Dat past het best voor mij. Slaap super en als ik opsta is mijn buikje mij dankbaar.” — Monika

Pijl in het blauw

Bespaar tot 25% met een abonnement

Veel van onze klanten kiezen ervoor om een (of meerdere) producten met regelmaat te drinken nadat ze het voor een korte periode hebben geprobeerd. Voor deze klanten hebben we een vriendelijke abonnementsdienst waardoor ze tot wel 25% besparen.

Het wordt hierboven vriendelijk genoemd omdat we praktisch geen voorwaarden stellen anders dan dat je minimaal 3 bestellingen abonnee blijft. Hierna kan het abonnement op ieder moment stopgezet worden. De abonnementen zijn flexibel, eerlijk en menselijk. Daar horen geen kleine lettertjes in de voorwaarden bij.