Bloem Kombucha

Met bloemen van hibiscus, rozenbottel en linde.

Een florale mix met een zachte smaak.

Tegenwoordig vraag ik bij elke nieuwe kroeg die ik in stap of ze Aard’g hebben, haha.

Chantal Brouwer

Leuk dat zo’n lekker drankje in zo’n mooi flesje gaat!

Annette Willemsen

Er ligt tegenwoordig eigenlijk altijd wel wat van ze in mijn koelkast.

Patricia Driessen

Ik had eigenlijk nog nooit van biodynamisch gehoord, maar het is leuk om zo een steentje bij te dragen.

Cees Groen

Ik had deze eigenlijk veel zuurder verwacht, maar er zit echt een hele goede balans in.

Klaartje Stevens
Product informatie

Gefilterd water (omgekeerde osmose), rietsuiker* (volledig omgezet tijdens het fermentatieproces), groene thee*, hibiscusbloesem* 1%, rozenbottelbloesem* 0,5%, lindebloesem* 0,5%, levend kombucha ferment*
*biologisch

Per 100 ml
Energie 18,4 kJ / 4.4 kcal
Vet < 0.1 g
waarvan verzadigd < 0.1 g
Koolhydraten 1.1 g
waarvan suikers < 0.2 g
Vezels 0 g
Eiwitten < 0.1 g
Zout < 0.01 g

Bloem Kombucha?

Bloem Kombucha is een suikervrije frisdrank dat wordt gebrouwen van water, groene thee, rietsuiker, hibiscus, rozenbottel, linde, bacteriën en gisten. Het heeft een florale smaak en fruitig karakter. En omdat er geen suiker in zit is het super verfrissend!

Bloem Kombucha is ongepasteuriseerd en zit vol met vitaminen, mineralen en organische zuren. Daardoor is het niet alleen een heel lekker drankje, het is ook nog eens ontzettend gezond!

Waarom suikervrij?

In tegenstelling tot veel andere kombucha’s is Bloem Kombucha volledig suikervrij! Echt suikervrij. Geen kunstmatige zoetstoffen of suikervervangers.

Bloem Kombucha is hierdoor super gezond. Want het zit niet alleen vol met geweldige voedingsstoffen, er zit ook niets slechts in!

Daarbij is Bloem Kombucha langer houdbaar, en hoeft niet continu gekoeld bewaard te blijven. Hoewel ie koud wel het lekkerst is.

En de rietsuiker dan? Die wordt volledig omgezet tijdens het fermentatieproces zodat er ook geen restsuikers in de Bloem Kombucha zitten.

Waarom ongepasteuriseerd?

Ongepasteuriseerde kombucha zit bomvol levende, gezonde voedingsstoffen. Zoals bijvoorbeeld de organische zuren of goede bacteriën. Het is dus eigenlijk heel logisch om het niet te pasteuriseren, anders zou het namelijk helemaal niet zo gezond zijn.

Dit is ook de reden dat er soms wat neerslag in de bodem van de fles zit. Een teken dat de kombucha volop leeft. Dat kun je trouwens prima opdrinken: het is super gezond!