Het logo van Aard'g

Gelukt, maar WACHT nog even! 👇
Ik heb een cadeau voor je.. 👀

Bedankt voor je aanmelding, je ontvangt de gratis gids meteen in je mail.

Probeer natuurlijke probiotica
nu TIJDELIJK met 15% korting!

Normaal 39,99, nu voor 33,99

Probiotica Ampullen (-15%)

Heb je last? Of zoek je naar een gezonde aanvulling op je dagelijkse routine? Aard’g Probiotica Ampullen zijn jouw dagelijkse portie natuurlijke probiotica. In de handige brievenbusverpakking zitten genoeg ampullen voor een maand dagelijks gebruik.

Tijdelijk 15% korting!

Vinkje in het groen  Morgen bezorgd door PostNL

Vinkje in het groen  4,99 verzendkosten, gratis vanaf 75,-

Vinkje in het groen  Niet goed, geld terug-garantie


Veganistisch

Suikervrij

Vezelrijk

Niet-gepasteuriseerd

Biologisch

Verrijk je darmflora

Met probiotica vul je de darmflora aan met nuttige bacteriën. Gefermenteerde voeding kan de darmgezondheid en het immuunsysteem positief beïnvloeden. Dat is wetenschappelijk bewezen. Dat klinkt mooi, maar wat merk je daarvan?

Dit zeggen klanten over onze ampullen:

Vinkje in het groen  Geen opgeblazen gevoel meer

Vinkje in het groen  Verbeterde weerstand

Vinkje in het groen  Minder winderigheid

Vinkje in het groen  Verbeterde stoelgang

Probiotica zijn een waardevolle aanvulling op een gezond voedingspatroon. Het past binnen ieder dieet. Geschikt voor diabetici, intermittent fasting, koolhydraatarm- en keto dieet.

Profielfoto

Patty Seegers

★★★★★

Probiotica ampullen zijn super, merk na paar dagen al verschil (geen eczeem meer). Abonnement is dus ook ideaal

✓ Geverifieerde koper

Profielfoto

Geer Blok

★★★★★

De Probiotica Ampullen helpen echt!! Altijd opgeblazen gevoel gehad en na een aantal ampullen merkte ik al verschil.

✓ Geverifieerde koper

Profielfoto

Annelies Schwarz

★★★★★

Ik ben zeer tevreden met de probiotica ampullen. Vanaf het moment van gebruik voel ik me energiek en is de spijsvertering verbeterd. Ik beveel dit product ten zeerste aan!

✓ Geverifieerde koper

Profielfoto

Iris de Vries

★★★★★

Ik dronk eerst altijd Yakult maar sinds ik de Probiotica Ampullen van Aard’g heb ontdekt ga ik nooit meer anders drinken. Ik heb veel minder last van mijn darmen en voel me super fit. Zou het iedereen aanraden!

✓ Geverifieerde koper

Profielfoto

Lesley Bakker

★★★★★

Ontzettend blij met de probiotica en zoals gewend een geweldige service!

✓ Geverifieerde koper

Profielfoto

Margret Hintze

★★★★★

Probiotica is een goed product, merkte al naar een paar dagen verandering in mijn lichaam. De service van Aard’g is prima, mails worden snel beantwoord en ik kreeg goede informatie als het nodig was.

✓ Geverifieerde koper

Profielfoto

Loes Visscher

★★★★★

De informatie is duidelijk, het product werkt prima. Ik heb na een paar dagen al veel minder last van mijn darmen, wat zich uit in een betere nachtrust. Kortom: een aanrader!

✓ Geverifieerde koper

Profielfoto

Caroline Verboom

★★★★★

Goede service, snel en vriendelijk contact. Pakketje met probiotica ampullen past gewoon door de brievenbus, erg fijn. En als je even wilt pauzeren is dat ook snel geregeld.

✓ Geverifieerde koper

Profielfoto

Meta Groenendijk

★★★★★

Duidelijke website, makkelijk te bestellen. Fijne probiotica en eenvoudig in te nemen. Snelle levering.

✓ Geverifieerde koper

Profielfoto

Petra Rutten

★★★★★

Na 1.5 week probiotica ampullen te gebruiken merkte ik al vrij snel een minder opgezette buik en verloor ik een paar kilo aan vocht.

✓ Geverifieerde koper

4.9/5 beoordeling van klanten over de 28 daagse challenge! 4.9 beoordeling van 391 reviews

Met één ampul per dag
voed jij jouw lichaam al!

Wat zijn Probiotica Ampullen?

Een Probiotica Ampul van Aard’g bevat 9ml gefermenteerde vloeistof. Dit fermenteert zo’n 6 maanden en is zeer krachtig. Ook in de ampul begeven de goedaardige bacteriën zich nog steeds in de natuurlijke omgeving waar ze ook in zijn ontstaan (uniek). Dit product is rijk aan probiotica, is van nature vezelrijk en bevat een natuurlijke bron van vitamine B12, waardoor het de weerstand ondersteunt**. Veel mensen hebben baat bij dit product door voor een aaneengesloten periode dagelijks één ampul te drinken.

Welke bacteriestammen?
 1. Lactobacillus Paracasei (2x) 38%
 2. Lactobacillus Hilgardii 28.1%
 3. Lactobacillus Parabuchneri 21.5%
 4. Lactobacillus Diolivorans 11.6%
 5. Lactobacillus Perolens 0.8%
Ingrediënten & Voedingswaarden

Ingrediënten: Water, zongedroogde vijgen* (13,3%), citroen*, levend waterkefir ferment*
*Biologisch

Voedingswaarden per portie (9ml): Energie 5,68kJ / 1,35kcal, Vet 0,05g, waarvan verzadigd 0,05g, Koolhydraten 0g, waarvan suikers 0g, Eiwitten 0,02g, Zout 0g

Voedingswaarden per 100ml: Energie 63,1kJ / 15kcal, Vet 0,6g, waarvan verzadigd 0,6g, koolhydraten 2,2g, waarvan suikers <0,2g, eiwitten 0,2g, zout 0g

Er kunnen nog vijgenpitjes in de ampullen zitten, schrik hier niet van. Het is een natuurlijk bijproduct van het fermentatieproces. Aard’g gebruikt uitsluitend biologische, vaak zelfs biologisch-dynamische ingrediënten. We hanteren altijd een rauwe en traditionele productiemethode.

Hoeveel probiotica per ampul?

9 miljard KVE (kolonievormende eenheden) probiotica per ampul. Ondanks dat we deze informatie delen, is het belangrijk om te weten waarom we hier liever terughoudend in zijn. Aard’g gelooft niet in het tellen van bacteriën als enige maatstaf voor de effectiviteit. Dit heeft diverse redenen:

 1. Het zegt niets over de gezondheidswaarde van het product. Er is namelijk geen enkel bewijs dat meer bacteriën ook effectiever zijn.
 2. Het zegt niets over de levenskracht of sterkte van de bacteriën.
 3. De meeste bacteriën die worden verkocht zijn enkelvoudige bacteriestammen gekweekt in een lab. Er is namelijk alleen onderzoek gedaan naar de effectiviteit van specifieke bacteriestammen, nooit naar de effectiviteit van complexe bacteriekolonies. Die laatste groep komt voor in het menselijk lichaam, de natuur én Probiotica Ampullen. Deze zijn vele malen effectiever dan de enkelvoudige bacteriën die je nergens in de natuur terugvindt.
 4. Complexe bacteriekolonies zijn juist moeilijk te tellen. Clusters van duizenden bacteriën worden vaak als één bacterie geteld, omdat ze in een laboratorium niet van elkaar kunnen worden gescheiden.

Aard’g gelooft dat kwaliteit en het evenwicht van de bacteriën in onze producten van groter belang zijn dan alleen het aantal.

Hoe smaken Probiotica ampullen?

Wat opvalt, is dat onze Probiotica Ampullen bewust een lage concentratie azijnzuur bevatten in vergelijking met andere gefermenteerde producten op basis van het waterkefir-ferment. Azijnzuur biedt beperkte gezondheidsvoordelen en kan een intense zure smaak veroorzaken. De zure smaak van onze Probiotica Ampul is echter voornamelijk te wijten aan het feit dat deze suikervrij zijn, waardoor er geen zoete smaak aanwezig is om de zure smaak van de aanwezige organische zuren te verzachten. Ondanks de zure smaak is onze Probiotica Ampul prima drinkbaar en wordt deze over het algemeen goed verdragen.

Dagelijks gebruik of als kuur?

Drink dagelijks een priobiotica ampul voor langere tijd, of doe een kuur van een maand. Over het algemeen krijg je de beste resultaten als je priobiotica consequent dagelijks neemt.

Foto van iemand die een Aard'g Probiotica Ampul uit het doosjes haalt en bekijkt.

Goed voor je gezondheid

Aard’g probiotica ontstaan en leven in een natuurlijke omgeving en worden daar ook in verpakt totdat jij ze inneemt. Er groeit een complexe kolonie van 5 bacteriestammen als symbiotisch geheel. Eigenlijk net zoals je ze in de natuur en je eigen lichaam ook al terugvindt. Iedere ampul bevat 9 miljard KVE (kolonievormende eenheden).


5 stammen levensvatbare (natuurlijke) probiotica

Stimuleren de groei van microflora in het lichaam*

Voor een gezonde darmflora en spijsvertering*

Natuurlijke bron van vezels en vitamine B12

Ondersteunt de weerstand**

Dit product ondersteunt de weerstand

Wij gaan voor een gezond leven, wij zijn Aard’g

Wij zijn Max en Zeger. Wij geloven dat gezondheid zo natuurlijk en holistisch mogelijk kan – we noemen het plant-Aard’g! Zo begonnen we met het fermenteren van zo’n beetje alles wat we omhanden hadden. Deze hobby liep al gauw uit de hand. Inmiddels werken we met veel plezier al meer dan 6 jaar aan Aard’g en kunnen we met trots zeggen dat we duizenden tevreden klanten hebben.

Het allerbeste voor je lijf

Fermenteren is een ambacht en wij halen de allerhoogste kwaliteit. Dat komt doordat wij de probiotica tijd gunnen om sterk en volwassen te worden (halfjaar). Ook fermenteren we alles biologisch, tot alle suikers zijn omgezet en voegen we achteraf niets toe.


Extra krachtig door lange fermentatie van halfjaar

Gefermenteerd met biologische vijg en citroen

Suikervrij en zonder zoetstoffen of toevoegingen
Waarom fermentatie van een halfjaar?

Deze lange fermentatie is opmerkelijk, vooral omdat we waterkefirkorrels gebruiken. We geven dit ferment bewust beperkte energie, alleen met energie uit vijgen en citroenen. Dit zorgt voor een langzamer fermentatieproces, maar waarborgt de hoogste kwaliteit. Als we meer voeding zouden geven, zou het proces in slechts 1 of 2 dagen voltooid zijn, maar niet met dezelfde kwaliteit die wij nastreven. We geloven dat geduld en ambacht resulteren in natuurlijke probiotica die voldoen aan de hoogste normen van puurheid en gezondheid.

Verschil tussen Aard’g en andere probiotica

Dit product bevat probiotica die in een natuurlijke omgeving zijn ontstaan. Nergens ter wereld worden op een vergelijkbare wijze bacteriën gekweekt als bij ons. Ze krijgen een halfjaar de tijd om te groeien en aan te sterken en de vijf bacteriestammen groeien als een symbiotisch geheel (net als in de natuur en in het lichaam). Daarbij worden ze verpakt in dezelfde natuurlijke omgeving als dat ze zijn ontstaan totdat de klant ze inneemt (uniek).

Andere probiotica worden gekweekt in een laboratorium en hebben vaak één of meerdere nadelen t.o.v. ons product:

 1. In het lab worden ze gekweekt op basis van suikers en bevatten vaak nog restsuikers.
 2. De bacteriën zitten vaak in een erg vroege ontwikkelingsfase. De kans dat ze afsterven voor ze hun doel bereiken is groot.
 3. Ze worden gevriesdroogd waardoor ze bij inname ‘slapen’. Ze moeten daarna dus ook weer wakker worden. Dit maakt de kans nóg kleiner dat ze levend de darmen bereiken.
 4. Bacteriestammen worden niet als symbiotisch geheel gekweekt, maar per enkelvoudige stam. Ze worden achteraf gecombineerd met elkaar, wat zeer onnatuurlijk is.
Waarom is bacteriën tellen zinloos?

Bacteriën tellen is nutteloos. Hier zijn 4 redenen:

 1. Een laboratoriumtelling van bacteriën zegt niets over de gezonde waarde van het product. Er is namelijk geen enkel bewijs dat meer bacteriën ook effectiever zijn.
 2. De hoeveelheid zegt niets over de levenskracht of sterkte van de bacteriën. Wat over de bacteriën in onze producten gezegd kan worden is dat ze krachtig en volwassen zijn, terwijl de meeste laboratoriumbacteriën gevriesdroogd zijn. Hierdoor ‘slapen’ ze op het moment dat ze worden ingenomen. Dit vermindert de kans dat ze levend door de maag komen tot in de darmen aanzienlijk.
 3. De meeste probiotica die worden verkocht bevatten enkelvoudige bacteriën, gekweekt in een laboratorium. Er is namelijk alleen onderzoek gedaan naar specifieke bacteriestammen, niet naar complexe bacteriekolonies. Die laatste groep vind je terug in het menselijk lichaam, de natuur en onze producten. Ze zijn vele malen effectiever dan de enkelvoudige bacteriën die je nergens in de natuur terugvindt.
 4. Complexe bacteriënkoloniën zijn moeilijk te tellen. Clusters van duizenden bacteriën worden vaak als 1 bacterie geteld omdat ze in een laboratorium niet uit elkaar gehaald kunnen worden.
Komt de probiotica levend aan in de darmen?

Het is onzeker of probiotica levend aankomen in de darmen. Een feit waar de meeste merken niet eerlijk over zijn. Wij weten dus niet of de bacteriën de maag overleven, noch of ze aankomen in de dikke darmen. Ieder lichaam is anders en reageert anders, niet in de laatste plaats omdat twee mensen niet op dezelfde manier eten en drinken.

Maar: Er is met grote zekerheid geen probiotisch product dat meer kans op overlevende bacteriën heeft dan de onze, want:

 

 1. De probiotica ontstaan in een natuurlijke omgeving en worden in diezelfde omgeving verpakt tot de klant ze inneemt, dit is uniek.
 2. De bacteriën krijgen 6 maanden de tijd om te groeien en aan te sterken.
 3. De bacteriestammen groeien als symbiotisch geheel, net als in de natuur en in het lichaam.

Groen, sociaal en energieneutraal

We zijn een klein bedrijf dat nog veel werkzaamheden met de hand verricht. Zo krijgt het niet alleen de zorg die het verdient om tot de hoogste kwaliteit te komen, maar zo worden er ook kansen gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daar zetten we ons graag voor in.


Biologische en plantaardige ingrediënten

Partnerschap met 3 sociale werkplaatsen

100% energieneutrale productie met zonne-energie

Alle reviews

Welkom op aardg.nl. De informatie op deze website is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als medisch advies of instructie. De producten van Aard’g zijn niet bedoeld om ziekten te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Hoewel wij onze producten met de grootste zorg en volgens biologische, suikervrije en natuurlijke standaarden produceren, raden wij aan om altijd professioneel medisch advies in te winnen voordat u nieuwe producten in uw dieet introduceert, vooral als u gezondheidsproblemen heeft of zwanger bent.

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld en wij streven ernaar om deze up-to-date en correct te houden. Echter, Aard’g aanvaardt geen aansprakelijkheid voor onjuistheden of onvolledigheden in de geboden informatie, noch voor enige schade of letsel voortvloeiend uit het gebruik van de website of de producten van Aard’g. Wij behouden ons het recht voor om de inhoud van de website op elk moment te wijzigen.

Door deze website te gebruiken, erkent u dat Aard’g niet verantwoordelijk is voor enige directe, indirecte, incidentele, gevolg- of speciale schade die voortvloeit uit of op enigerlei wijze verband houdt met uw gebruik van deze website of onze producten.

* Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.
** Doordat het een natuurlijke bron van vitamine B12 is, ondersteunt het de weerstand (gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating).